16.11.10

Gotu Kultūra

Gotu Kultūra
Gotu kultūra aizsākās Anglijā, agrajos 80. gados Gotiska roka skatuvē kā Post-Punk žanra atskaņa un ir piekopta vairakās valstīs. 70. gadu beigās bija pazīstamas dažas post-punk grupas, kuras tika dēvētas par ''gotiskām''. Kaut arī tikai 80. gadu sākumā gotiskais roks kļuva par patstavīgu mūzikas žanru un tika nošķirts no post panka kā ārī ta sekotājus sāka uzskatīt par atsevišķu kustību. Savu vārdu gotiskā kustība ieguva no UK rock weekly publicēta raksta nosaukuma ''The face of Punk Gothique'', ko uzrakstīja Stīvs Kītons 1981. gada 21. februārī. 1982. gada jūlijā, Londonā tika atverts Batcave klubs, kas uzreiz kļuva par jaunas kustības salidojumu vietu. Velāk termins ''Batcaver'' tika pielipināts pirmās paaudzes vai ''old-school'' gotiem.
Neatkarīgi no britiem 70. gadu beigās un 80. gadu sākumā  Amērikā Death rock atdalījas no Punk stila kā ārī 80. gados un 90. gadu sākumā Vācijā parādījas kustība, kas sevi dēvēja par Grufties, kas angliski skaneja kā "vault creatures" vai "tomb creatures" un ko latviski var aptuveni iztulkot kā ''aizpasaules'' vai ''kapu radības''. Parsvarā visi viņi bija pirmie gotu kultūras un ''new wave'' piekritēji un lika pamatus ''dark wave'' kultūras attīstībai.
Jāpiebilst, ka Gotu subkultūrai piederās ne tikai īpatnējs mūzikas stils, bet arī sava estētika un mode.
Gotu mūzika iekļauj sevī vairākus stilus kā piemērām: Gothic rock, Darkwave, Ethereal, Neo-Medieval, Neoclassical un daudzus citus.
Gotu Ģerbšanas stiliem arī piemīt dažādība: sakot no deathrock, punk, androgynous, Victorian, Renaissance, Medieval vai dažādām kombinācijām, kas sastav no augšuppieminēta. Parasti gotu ģerbšanas stilā, meikapā un matu krāsā dominē tumšas,piesātinātas krāsas.

1 komentārs: